administrative building vik

Формуляр за самоотчет за консумирана вода

        Самоотчитането е редно да се направи в рамките на 1 работен ден, преди обявената дата на входа за посещение на инкасатора. Молим Ви да попълнете внимателно полетата, за да можете да направите самоотчета! По желание бихте могли да прикачите и снимка на водомера. Всички полета отбелязани със звездичка ( * ) са задължителни!  


 

Моля, попълнете Вашeтo име!
Моля, посочете населено място!
Моля, въведете валиден имейл адрес!
Посочете броя водомери, който имате за абонатния номер!
Моля, напишете адреса, на който се намира водомера!
Invalid Input
Моля, напишете показанията на водомера си!
Моля, напишете показанията на водомера си!
Invalid Input
Невалиден код от картинката!
Видове водомери

vodomeri pageВодомерът е уред, с който се измерва водното количество, преминаващо през тях. Изразходваната вода се отчита по водомера на водопроводното отклонение.

При сградите етажна собственост изразходваната вода се отчита по общия водомер на водопроводното отклонение и се разпределя между потребителите в сграда – етажна собственост въз основа на отчетите по индивидуалните им водомери.

Общ водомер – Доставката, монтажът, проверката, поддържането и ремонтът на общите водомери са задължение на ВиК.

В случаите, когато потребителите по определени причини искат метрологична проверка на общия водомер, преди да е изтекъл срока на същата, то те заплащат всички разходи по неговия демонтаж, монтаж и проверка.

Индивидуални /контролни/ водомери – Доставката, монтажът, проверката, поддържането и ремонтът на индивидуалните водомери са задължение на потребителите.

Всички използвани водомери трябва да бъдат тип, одобрен от Държавната агенция по метрология и технически надзор.